top of page

Privélessen

conga, timbales, bongo, cajon,

drums en handpercussie

Je leert de juiste speelhouding aan, waardoor je de techniek van het instrument goed kan ontwikkelen. We gaan werken aan een mooi geluid. Het in de maat leren spelen is als percussioniste of drummer natuurlijk heel belangrijk. Door een goede timing gaat het ritme lekker lopen en swingen. We werken aan een leuk repertoire in een muziekstijl die jij leuk vindt! De lessen zijn individueel en worden gegeven in Doorwerth, en Ede

Percussie Beleving

Een unieke beleving met rijke trommel tradities en prachtige percussie instrumenten. We komen los van gedachtegangen en worden meegevoerd in trance verwekkende ritmiek en het prachtige kleurenpalet aan percussie klanken. Wil jij ook het gevoel hebben dat je op vakantie bent? Neem contact met me op voor een leuke percussie beleving. 

 

Start: zaterdag 4,11, 18 november 2023

11.00-12.00 uur

Waar: Podium de Vlam, Beukenlaan 2 te Rhenen.

Opgave: www.podiumdevlam.nl

MIND

Meditatief INtuïtief Drummen

 

MIND is een percussie bijeenkomst voor percussionisten die behoefte voelen hun eigen verhaal te vertellen in samenspel. Geen eindeloze herhaling van ritmes waar iemand anders overheen soleert. Maar improvisaties vanuit jezelf in een meditatieve sfeer. 

Funky Cajon

Groepslessen per blok van 8

 

Cajon drummen is makkelijk aan te leren. Heb jij thuis een cajon staan waar je niet of nauwelijks op speelt? Ga dan deze uitdaging aan. Pak je cajon op en doe mee. In deze cursus leer je de speeltechnieken, ritmes en spelen we mee met hits mee uit de Pop, Funk en Latin muziek. We spelen bijvoorbeeld nummers van James Brown, Bill Withers, Amy Winehouse, John Mayer, Red Hot Chili Peppers etc.

Gevorderden

Voor de reeds gevorderde cajon spelers een breed repertoire aan de wat moeilijkere nummers. Aan bod komen er extra speeltechnieken, meer samenspel, soleren en een vrijere speelvaardigheid.  

Start : zaterdag 2 september 2023

11.00-12.00 

Waar: Kreek, Weverstraat 24 te Oosterbeek

Opgave : info@totaalvanslag.nl 

06 21555573

Trommelen met Chris10

voor ouderen

Ook voor de ouderen onder ons is er een heerlijke percussie sessie. Het actieve trommelen en tikken laat ons genieten en brengt ons ontspanning. Een fijne ontmoeting waarbij we samen spelen op verschillende percussie instrumenten welke middels liedjes tot een vrolijk geheel komen. Er komen herinneringen boven drijven, een glimlach vormt zich op het gezicht. Een interactief samenzijn met gelijkgestemden. 

Ritmische Scholing 

aan de Keukentafel

Lezen, tikken en zingen

Naast het leren aanvoelen van verschillende maatsoorten, tikken en zingen we met gebruik van hele, halve, kwart, achtste en zestienden noten en rusten. Hoe kun je het makkelijkste tellen? Lukt het jou om het tempo vast te houden terwijl je de partij tikt of zingt? Hoe pak je dat aan?

Gevorderden

Kun jij al notenlezen maar wordt het te lastig als er syncopen, zestienden noten of triolen in voorkomen? Dan is deze cursus waarin alles uitgebreid aan bod komt zeker iets voor jou.

In een 'Latin' jasje 

(voor latin bands)

Typische latin patronen zoals de clave, cascara, bas tumbao, piano guajeo, blazers mambo’s worden geanalyseerd en geoefend. Hoe tel je de ritmes? Hoe voel je ze? Waar zit de clave? Hoe grijpen de patronen in elkaar? Hoe kunnen we dat verbeteren? Door de onafhankelijke partijen te oefenen komen we tot inzichten in elkaars partijen en bereiken we een hechtere salsaband met meer sabor.  


Ritmische Scholing

Gitaristen, vocalisten, saxofonisten etc.

Jouw zang zal zoveel lekkerder gaan klinken als je zuivere tonen, unieke klankkleur en dynamische frasering wordt verrijkt met een goede timing in de ritmiek. Als vocalist ben je veel bezig met zangtechnieken, juiste ademsteun, zuiverheid, melodieën onthouden en/of lezen, talen leren en ook nog eens teksten onthouden. Hierdoor kan het zijn dat het ritme wat minder aandacht krijgt. Door zelf te functioneren als percussionist/ drummer zal je bewuster worden van de kracht van de ritmiek in de muziek.

Vraag je docent of hij/zij deze cursus wil gaan organiseren.

Het betreft een groeps-les van 2 uur met een minimum van 8 mensen per groep.  

bottom of page