Totaal van Slag

Percussie onderwijs & Live muziekPrivélessen

conga, timbales, bongo, cajon,
drums en handpercussie

Je leert de juiste speelhouding aan, waardoor je de techniek van het instrument goed kan ontwikkelen. We gaan werken aan een mooi geluid. Het in de maat leren spelen is als percussioniste of drummer natuurlijk heel belangrijk. Door een goede timing gaat het ritme lekker lopen en swingen. We werken aan een leuk repertoire in een muziekstijl die jij leuk vindt! De lessen zijn individueel en worden gegeven in Doorwerth, Ede, Bennekom en Oosterbeek.


Funky Cajon


Op een cajon (kist) kun je drumritmes spelen met je handen en/of met brushes. Het is vrij makkelijk aan te leren. We leren de slagtechnieken en spelen mee met pop- funk en wereldmuziek. Schrijf je in voor deze leuke cursus en doe mee. 


Heb je al een cajon? Dan is het fijn als je deze meeneemt. Ben je nog niet in het bezit van een cajon is dat geen probleem. Er zijn voldoende cajones aanwezig. Het huren van een cajon om te oefenen is ook mogelijk. 
 

Start        Elke woensdagavond  

                  vanaf 3 juni 2020 van 19.15 – 20.15 uur.
Waar       : Cultuurcentrum Kreek 

                  Weverstraat 24, Oosterbeek 
Opgave  : [email protected] / 06 21555573

Kosten   : 8 lessen á 60 minuten €  100Ritmische Scholing 

Gitaristen, vocalisten, saxofonisten etc.

Jouw zang zal zoveel lekkerder gaan klinken als je zuivere tonen, unieke klankkleur en dynamische frasering wordt verrijkt met een goed getimede ritmiek. Als vocalist ben je veel bezig met zangtechnieken, juiste ademsteun, zuiverheid, melodieën onthouden en/of lezen, talen leren en ook nog eens teksten onthouden. Hierdoor kan het zijn dat het ritme wat minder aandacht krijgt. Door zelf te functioneren als percussionist/ drummer zal je bewuster worden van de kracht van de ritmiek in de muziek.


Vraag je docent of hij/zij deze cursus wil gaan organiseren.
Het betreft een groeps-les van 2 uur met een minimum van 8 mensen per groep. 

De kosten zijn:  €  17,50 


Zoet Hout 

percussie ensemble

Speel je al een percussie instrument en lijkt het je leuk om dit in een percussie ensemble te doen? Dan is dit misschien iets voor jou. We spelen ritmes uit o.a. West Afrika, Trinidad, Cuba en Puerto Rico. Het is een leer-ensemble waarbij het samenspel voorop staat. 


Start        : maandagavond van 19.30 - 21.00 uur
Waar       : Doorwerth, privéadres

Opgave  : [email protected] / 0621555573

Kosten   : per 5 lessen  €  65,00


Latin Percussion 


Deze Latin Percussion cursus is alleen voor de gevorderde percussionist.
In 5 lessen van 120 minuten spelen we 5 Afro Cubaanse ritmes op timbales, conga, bongo, bombo, cajon, maracas en guïro. Het is fijn om de verschillende partijen samen te spelen. Dan pas ervaar je de samensmelting die het ritme vormt.

De stijlen die we gaan spelen zijn: Songo, Mozambique, Guaracha, Abakua en Guaguanco. Met behulp van breaks en koortjes maken we van elk ritme een mooi geheel.
Geef van te voren aan welk instrument je voorkeur heeft, en neem deze mee naar de les. 

Start       : 13 oktober 19.30 - 21.30 uur
Waar       : Filmhuis te Oosterbeek

Opgave  : [email protected] / 0621555573

Kosten   :  5 lessen  € 100


MIND

Meditatief INtuïtief Drummen

MIND is een percussie bijeenkomst voor percussionisten die behoefte voelen hun eigen verhaal te vertellen in samenspel. Geen eindeloze herhaling van ritmes waar iemand anders overheen soleert. Maar improvisaties vanuit jezelf in een meditatieve sfeer. 


Voor deelname is het kunnen bespelen van een percussie instrument een pre. Neem deze dan ook zelf mee naar de bijeenkomst. Voel je geheel vrij om mee te doen. 


Start         : Twee wekelijks op 

                    vrijdagochtend  9.30 - 11.00 uur

Waar        : Doorwerth, privéadres

Opgave   : [email protected] / 0621555573

Kosten    : per les  €  15,00 


Volslagen Getikt

percussie ensemble


Ben je een ervaren percussionist en lijkt het je leuk om mee te doen met Volslagen Getikt? We spelen zelf geschreven stukken met zang en diverse percussie instrumenten. Volslagen Getikt is een leer-ensemble waarbij het samenspelen voorop staat. 

 

Start        : de oneven dinsdagavonden 

                  van 19.30 - 21.30 uur
Waar       : Doorwerth, privéadres

Opgave  : [email protected] / 0621555573

Kosten   : per les  €  17,50