Totaal van Slag

Percussie onderwijs & Live muziek


Funky Cajon


Op een cajon (kist) kun je drumritmes spelen met je handen en/of met brushes. Het is vrij makkelijk aan te leren. We leren de slagtechnieken en spelen mee met pop- funk en wereldmuziek. Schrijf je in voor deze leuke cursus en doe mee. 


De cursus wordt gegeven in Cultuurcentrum Kreek en begint om 19.15 uur. Inschrijving is wel noodzakelijk want er is beperkt plek. Zorg dat je een kwartier van te voren aanwezig bent, zodat we op tijd kunnen beginnen! Voor en na de les is het mogelijk om tegen lage kosten wat te drinken.

Heb je al een cajon? Dan is het fijn als je deze meeneemt. Ben je nog niet in het bezit van een cajon is dat geen probleem. Er zijn voldoende cajones aanwezig. Het huren van een cajon om te oefenen is ook mogelijk. Uiteraard worden hier wel extra huurkosten voor gerekend. 
 


Start        Elke woensdagavond  

                  vanaf ............ 2020 van 19.15 – 20.15 uur.
Waar       : Cultuurcentrum Kreek Weverstraat 24, Oosterbeek 
Opgave  : [email protected] / 06 21555573

Kosten   : 8 lessen á 60 minuten €  100
Zoet Hout

percussie ensembleSpeel je al een percussie instrument en lijkt het je leuk om dit in een percussie ensemble te doen? Dan is dit misschien iets voor jou. We spelen ritmes uit o.a. West Afrika, Trinidad, Cuba en Puerto Rico. Het is een leer-ensemble waarbij het samenspel voorop staat. 


Start        : maandagavond van 20.15 - 21.45 uur
Waar       : Doorwerth, privéadres

Opgave  : [email protected] / 0621555573

Kosten   : per 5 lessen  €  65,00
MIND
Meditatief INtuïtief DrummenMIND is een percussie bijeenkomst voor percussionisten die behoefte voelen hun eigen verhaal te vertellen in samenspel. Geen eindeloze herhaling van ritmes waar iemand anders overheen soleert. Maar improvisaties vanuit jezelf in een meditatieve sfeer. 


Voor deelname is het kunnen bespelen van een percussie instrument een pre. Neem deze dan ook zelf mee naar de bijeenkomst. Voel je geheel vrij om mee te doen. 


Start         : vrijdagochtend  9.30 - 11.00 uur

Waar        : Doorwerth, privéadres

Opgave   : [email protected] / 0621555573

Kosten    : per les  €  15,00 


Volslagen Getikt

percussie ensembleBen je een ervaren percussionist en lijkt het je leuk om mee te doen met Volslagen Getikt? We spelen vooral veel Caribische en Afro Cubaanse ritmes. Het is een leer-ensemble waarbij het samenspelen voorop staat. 

 

Start        : de oneven dinsdagavonden 

                  van 20.00 - 22.00 uur
Waar       : Doorwerth, privéadres

Opgave  : [email protected] / 0621555573

Kosten   : per les  €  17,50 

Privélessen

conga, timbales, bongo, cajon, handpercussie & drumsBij mij leer je de juiste speelhouding aan, waardoor je de techniek van het instrument goed kan ontwikkelen. We gaan werken aan een mooi geluid. Het in de maat leren spelen is als percussioniste of drummer natuurlijk heel belangrijk. Door een goede timing gaat het ritme lekker lopen en swingen. We werken aan een leuk repertoire in een muziekstijl die jij leuk vindt! De lessen zijn individueel en worden gegeven in Doorwerth, Ede, Bennekom en Oosterbeek.


Ritmische Scholing

Vocalisten, Saxofonisten, Gitaristen etc.Zang: Jouw zang zal zoveel lekkerder gaan klinken als je zuivere tonen, unieke klankkleur en dynamische frasering wordt verrijkt met een goed getimede ritmiek. Als vocalist ben je veel bezig met zangtechnieken, juiste ademsteun, zuiverheid, melodieën onthouden en/of lezen, talen leren en ook nog eens teksten onthouden. Hierdoor kan het zijn dat het ritme wat minder aandacht krijgt. Door zelf te functioneren als percussionist/ drummer zal je bewuster worden van de kracht van de ritmiek in de muziek.De les duurt 2 uur (inclusief korte pauze). In het eerste gedeelte leer je de juiste speeltechnieken toe te passen op de verschillende percussie-instrumenten. In het tweede gedeelte leren je de technieken toe te passen in de praktijk. We begeleiden elkaar om beurten met een vast afgesproken ingestudeerd muziekstuk (liedje). Vraag je docent of hij/zij deze cursus wil gaan organiseren.
Het betreft een groeps-les met een minimum van 8 mensen per groep. 

De kosten zijn:  €  17,50