top of page

Privélessen

vanaf 6 jaar

Wil je graag conga leren spelen, of vind je de cajon leuker?

Ik geef les op conga, bongo, cajon, timbales, drums en handpercussie instrumenten zoals maracas, guïro, claves, shekere, tamboerijn, caxixi, etc. Er wordt gewerkt aan de techniek zodat je een mooi geluid krijgt. We behandelen verschillende Caribisch en Afrikaanse speelstijlen, en hoe je deze toe kan passen in andere stijlen muziek. Afhankelijk van welke muziek jij leuk vindt, spelen we daar percussie bij. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je nog niet precies weet welk percussie instrument je wilt leren spelen. Dat is niet erg. In de les kom je er vanzelf achter wat je het leukste vindt.

Trommelen met Chris10

Groepsles vanaf 6 jaar op aanvraag

Weet je dat er veel mensen in Cuba heel goed conga en bongo kunnen spelen? Hou jij ook van de swingende ritmes uit de Cariben? Leer de basisslagen op de conga en bongo en leer een echte “Cha cha cha” en “Conga de Comparsa” spelen uit Cuba. Dit zijn ritmes en dansen waarbij je zeker niet stil kan blijven zitten. Kan jij je eigen partij volhouden als er meerdere ritmes door elkaar worden gespeeld? Instrumenten: conga, bongo, maracas, cowbel, guïro etc. 

World Percussion Kids

Groepsles vanaf 6 jaar op aanvraag

In groepsverband spelen we op verschillende percussie instrumenten. We leren de basis handtechnieken op conga en cajon, stoktechnieken en diverse handpercussie instrumenten bespelen. We bouwen aan een prachtig wereldmuziek repertoire.

In de lessen staat het samenspel voorop. In eenvoudige lied structuren leren we ritmes uit o.a. het Caribische gebied en West Afrikaanse trommelculturen toe te passen. Verschillende maatsoorten, stops, breaks en vele andere muzikale basisbegrippen worden spelenderwijs aangeleerd. En… het is leuk om te doen!

Cajon drummen

Groepsles vanaf 6 jaar op aanvraag

De cajon is een houten kist waarop je een echt drumstel kan nadoen. We leren de basistechnieken en twee ritmes spelen. Hierbij maken we gebruik van woordritmes. Als de groep in drieën wordt gedeeld gaan we zelf aan de slag. Iedere groep verzint zijn eigen ritme en presenteert deze aan de rest. Daarna spelen we ze alle drie door elkaar heen. We hebben een eigen muziekstuk gemaakt, dat is leuk! Instrumenten: cajon, cowbel, triangel, maracas. 

Percussie Party

Trommelen op je verjaardag :-)

In je eigen huis, met je eigen vrienden trommelen en schudden met vele verschillende percussie instrumenten. En als je het leuk vindt kun je aangeven welk thema je daarbij wilt. Als je bijvoorbeeld een piratenfeestje geeft, kan ik zorgen voor bijpassende stoere piratenliedjes. De door mij meegebrachte percussie instrumenten hebben zoveel verschillende soorten klanken dat dit ontzettend leuk is om te ontdekken. Samen toveren we met al die mooie klanken een prachtig muziekstuk. 

Muzikale Sinterklaas of Kerst knutsel

vanaf 5 jaar in Doorwerth

In de prachtige kerstsfeer zelf percussie instrumentjes maken. Dat is leuk. Rond de keukentafel maken we kerst geluidjes met o.a. belletjes en schellen. Kan jij het geluid van de kerstslee, het trippelen van de elfjes of het gesnuif van de rendieren nadoen?

Tijdens het knutselen luisteren we gezellig naar kerstliedjes en drinken we een glaasje limonade en eten fruit. Natuurlijk gaan we ook nog samen muziek maken met onze zelf gemaakte instrumentjes.

bottom of page