top of page

Privélessen

vanaf 6 jaar

Wil je graag conga leren spelen, of vind je de cajon leuker?

Ik geef les op conga, bongo, cajon, timbales, drums en handpercussie instrumenten zoals maracas, guïro, claves, shekere, caxixi, etc. Er wordt gewerkt aan de techniek zodat je een mooi geluid krijgt. We behandelen verschillende speelstijlen, en hoe je deze kan toepassen. Afhankelijk van welke muziek jij leuk vindt. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je nog niet precies weet welk percussie instrument je wilt leren spelen. Dat is niet erg. In de les kom je er vanzelf achter wat je het leukste vindt.

Trommelen met Chris10

Groepslessen op aanvraag

Percussie Workshop

Conga en bongo 

Hou jij ook van de swingende ritmes uit de Cariben? Leer de basisslagen op de conga en bongo en leer bv. een echte “Cha cha cha” of “Conga de Comparsa” spelen uit Cuba. Dit zijn ritmes en dansen waarbij je zeker niet stil kan blijven zitten. Kan jij je eigen partij volhouden als er meerdere ritmes door elkaar worden gespeeld? Instrumenten: conga, bongo, maracas, cowbel, guïro etc. 

Voor de kleintjes

De kinderen leren spelen op percussie instrumenten zoals: maracas, guïro, handtrommeltjes, kindercajones, claves etc. Met bekende en minder bekende liedjes vormen de les een waar avontuur. Alles in een rustige en liefdevolle sfeer.

Zomer percussie.jpg

Cajon drummen

Groepslessen op aanvraag

Trommelen met Chris10

De cajon is een houten kist waarop je een echt drumstel kan nadoen. We leren de basistechnieken en ritmes spelen. Hierbij maken we gebruik van woordritmes. Als we in groepjes worden verdeeld gaan we zelf aan de slag. Iedere groepje verzint zijn eigen ritme en presenteert deze aan de rest. Daarna spelen we ze door elkaar heen. We hebben een eigen muziekstuk gemaakt, dat is leuk! Instrumenten: cajon, cowbel, triangel, maracas etc.

Percussie Party

Trommelen op je verjaardag :-)

Percussie Party

In je eigen huis, met je eigen vrienden trommelen en schudden met vele verschillende percussie instrumenten. En als je het leuk vindt kun je aangeven welk thema je daarbij wilt. De door mij meegebrachte percussie instrumenten hebben zoveel verschillende soorten klanken dat dit ontzettend leuk is om te ontdekken. Samen toveren we met al die mooie klanken een prachtig muziekstuk. 

Muzikale Sinterklaas of Kerst knutsel

vanaf 5 jaar in Doorwerth

 Muzikale Sinterklaas knutsel

Kerstfeest

In de prachtige kerstsfeer zelf percussie instrumentjes maken. Dat is leuk. Rond de keukentafel maken we kerst geluidjes met o.a. belletjes en schellen. Kan jij het geluid van de kerstslee, het trippelen van de elfjes of het gesnuif van de rendieren nadoen?

Tijdens het knutselen luisteren we gezellig naar kerstliedjes en drinken we een glaasje limonade en eten fruit. Natuurlijk gaan we ook nog samen muziek maken met onze zelf gemaakte instrumentjes.

bottom of page