Totaal van Slag

Percussie onderwijs & Live muziek


Privélessen 
vanaf 6 jaar

Wil je graag conga leren spelen, of vind je de cajon leuker ?
Ik geef les op conga, bongo, cajon, timbales, drums en handpercussie instrumenten zoals maracas, guïro, claves, shekere, tamboerijn, caxixi, etc. Er wordt gewerkt aan de techniek zodat je een mooi geluid krijgt. We behandelen verschillende Caribisch en Afrikaanse speelstijlen, en hoe je deze toe kan passen in de muziek. Afhankelijk van welke muziek jij leuk vindt, spelen we daar percussie bij. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je nog niet precies weet welk percussie instrument je wilt leren spelen. Dat is niet erg. In de les kom je er vanzelf achter wat je het leukste vindt.


Trommelkring

1 tot 4 jaar

We zingen samen bekende en minder bekende liedjes waarbij de kinderen mogen spelen op eenvoudige percussie instrumenten zoals: maracas, belletjes, handtrommeltjes, claves etc. 
Met z'n allen in een kring in een rustige en liefdevolle sfeer.
Muziek maken is leuk en heeft een positief effect op de intelligentie en sociale vaardigheden van je kind.


De Tikkertjes - handpercussie 

4 t/m 7 jaar

Voor alle kinderen die dol zijn op geluidjes, tikken en muziek maken. In dit muzikale klankverhaal gaat een wereld voor ze open. We toveren geluidjes uit de handpercussie instrumenten. Met eenvoudige woordritmes leren we samen spelen waarbij de juffrouw af en toe een liedje meezingt. Wie verzint er zelf een geluid? Instrumenten: tamboerijn, maracas, guïro, claves, triangel


De Trommelaars - conga & bongo

8 t/m 12 jaar 

Weet je dat er veel mensen in Cuba heel goed conga en bongo kunnen spelen? Hou jij ook van de swingende ritmes uit de Cariben? Leer de basisslagen op de conga en bongo en leer een echte “Cha cha cha” en “Conga de Comparsa” spelen uit Cuba. Dit zijn ritmes en dansen waarbij je zeker niet stil kan blijven zitten. Kan jij je eigen partij volhouden als er meerdere ritmes door elkaar worden gespeeld? Instrumenten: conga, bongo, maracas, cowbel, guïro


De Slagwerkers - cajon drummen

8 t/m 12 jaar

De cajon is een houten kist waarop je een echt drumstel kan nadoen. We leren de basistechnieken en twee ritmes spelen. Hierbij maken we gebruik van woordritmes. Als de groep in drieën wordt gedeeld gaan we zelf aan de slag. Iedere groep verzint zijn eigen ritme en presenteert deze aan de rest. Daarna spelen we ze alle drie door elkaar heen. We hebben een eigen muziekstuk gemaakt, dat is leuk! Instrumenten: cajon, cowbel, triangel, maracas


World Percussion Kids

vanaf 6 jaar

In groepsverband spelen we op verschillende percussie instrumenten. We leren de basis handtechnieken op conga, en cajon, stoktechnieken op timbales en drums en diverse handpercussie instrumenten bespelen. 

In de lessen staat het samenspel voorop. In eenvoudige lied structuren leren we ritmes uit o.a. het Caribische gebied en West Afrikaanse trommelculturen toe te passen. Verschillende maatsoorten, stops, breaks en vele andere muzikale basisbegrippen worden spelenderwijs aangeleerd. En… het is leuk om te doen!


Percussie Party

Trommelen op je verjaardag :-)

In je eigen huis, met je eigen vrienden trommelen en schudden met vele verschillende percussie instrumenten. En als je het leuk vindt kun je nog aangeven welk thema je daarbij wilt. Als je bijvoorbeeld een piratenfeestje geeft, kan ik zorgen voor bijpassende stoere liedjes. 

Een beleving die je niet snel zal vergeten !

De door mij meegebrachte percussie instrumenten hebben zoveel verschillende soorten klanken dat dit ontzettend leuk is om te ontdekken. Samen toveren we met al die mooie klanken een prachtig muziekstuk. 
Kosten:  €  135  inclusief kadootje voor de jarige