Totaal van Slag                         - Percussie onderwijs & Live muziek
Funky Cajon   

Voor een ieder die het leuk lijkt om cajon te leren spelen,
maar al wel enige jaren muziek onderwijs achter de rug heeft.

Je dient Flash geïnstalleerd te hebben om deze pagina te bekijken.
Funky Cajon
17 maart 2019
Op een Cajon (kist) kun je drumritmes spelen met je handen en/of met brushes. Het is vrij makkelijk aan te leren. We leren de slagtechnieken en spelen mee met pop- funk en wereldmuziek. Schrijf je in voor deze leuke cursus en doe mee vanaf 16 jaar.

Wat gaan we doen?
We leren de hand en brushes technieken die de basis vormen voor de aan te leren ritmes. Vervolgens spelen we mee met bestaande pop, funk en wereld muziek. Je maakt muziek met elkaar, maar je kunt ook alleen thuis aan de gang.

De cursus wordt gegeven in Cultuurcentrum Kreek en begint om 19.15 uur. Inschrijving is wel noodzakelijk want er is beperkt plek.
Zorg dat je een kwartier van te voren aanwezig bent, zodat we op tijd kunnen beginnen! Voor en na de les is het mogelijk om tegen lage kosten wat te drinken.

Heb je al een cajon? Dan is het fijn als je deze meeneemt.
Ben je nog niet in het bezit van een cajon is dat geen probleem.
Er zijn voldoende cajones aanwezig. Het huren van een cajon om te oefenen is ook mogelijk. Uiteraard worden hier wel extra huurkosten voor gerekend.

Start:     Elke woensdagavond
              vanaf 4 sept. 2019 van 19.15 – 20.15 uur.
Waar:     Cultuurcentrum Kreek Weverstraat 24, Oosterbeek
Opgave: info@totaalvanslag.nl / 06 21555573
Kosten: tot 21 jr. € 82,65 /21 jr. en ouder € 96
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zoet Hout
percussie ensemble

Speel je al een percussie instrument? Lijkt het je leuk om dit in een percussie ensemble te doen? Dan is dit misschien iets voor jou. We spelen ritmes uit o.a. West Afrika, Trinidad, Cuba en Puerto Rico. Het is een leer-ensemble waarbij het samenspel voorop staat. 

Je dient Flash geïnstalleerd te hebben om deze pagina te bekijken.
Zoet Hout
17 november 2018 Kumpulan Poort van Doorwerth
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Volslagen Getikt
percussie ensemble

Speel je al jaren een percussie instrument en lijkt het je leuk om mee te doen met Volslagen Getikt? We spelen vooral veel Caribische en Afro Cubaanse ritmes. Alle stukken worden door mijzelf geschreven en af en toe spelen we eens in het openbaar. Het is een leer-ensemble waarbij het samenspelen voorop staat. 

Foto: Norbert Lukkezen

Voor een leuke prijs kunt u ons boeken.
Het percussie ensemble speelt zelf geschreven repertoire.
Leuk bij een feestje of andere gezellige bijeenkomsten.
Volslagen getikt brengt je in beweging.

Je dient Flash geïnstalleerd te hebben om deze pagina te bekijken.
Volslagen Getikt
Duno Plateau Heveadorp
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Privélessen
Conga, Timbales, Bongo, Cajon, Drums & Handpercussie

Bij mij leer je de juiste speelhouding aan, waardoor je de techniek van het instrument goed kan ontwikkelen. We gaan werken aan een mooi geluid. Het in de maat leren spelen is als percussioniste of drummer natuurlijk heel belangrijk. Door een goede timing gaat het ritme lekker lopen en swingen. We werken aan een leuk repertoire in een muziekstijl die jij leuk vindt! De lessen zijn individueel en worden gegeven in Doorwerth, Ede, Bennekom en Oosterbeek.
      
       
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------                     Chris10 Coaching
Bedrijfsactiviteit    

Lijkt het je leuk om een keer te trommelen op een conga, djembé of andere slaginstrumenten? Hou je veel van Latijns-Amerikaanse, Afrikaanse of andere swingende wereld muziek? Dan is een Chris10 Coaching Bedrijfsactiviteit zeker iets voor jou. Jong of oud, maakt niet uit. Het is voor alle leeftijden. 

Fotografie: Sander Eggen

Wat gaan we doen?  
Een sessie duurt minimaal een uur of langer. De sessie bestaat uit twee delen. In het eerste deel leren we de technieken van diverse percussie-instrumenten. We spelen verschillende ritmes tegelijk in een leuk arrangement. In het tweede gedeelte studeren we het hele muziekstuk in. Hierin worden uiteraard vele muzikale elementen geoefend, zoals bijv. stops, breaks, crescendi, dynamische tekens etc. Creativiteit en eigen inbreng staan bij mij hoog in het vaandel. De muziekstukken worden dan ook geheel door mijzelf geschreven.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ritmische Scholing
Groepslessen

Hoelang duurt de les?
De les duurt 2 uur (inclusief korte pauze). In het eerste gedeelte leer je de juiste speeltechnieken toe te passen op de verschillende percussie-instrumenten. In het tweede gedeelte leren je de technieken toe te passen in de praktijk. We begeleiden elkaar om beurten met een vast afgesproken ingestudeerd muziekstuk (liedje). 
Hoe aan te vragen?
Vraag je docent of hij/zij deze cursus wil gaan organiseren.
Het betreft een groeps-les met een minimum van 8 mensen per groep. De kosten zijn: € 17,25 per persoon inclusief 21% btw.

Vocalisten
Waarom RS?

Jouw zang zal zoveel lekkerder gaan klinken als je zuivere tonen, unieke klankkleur en dynamische frasering wordt verrijkt met een goed getimede ritmiek. Als vocalist ben je veel bezig met zangtechnieken, juiste ademsteun, zuiverheid, melodieën onthouden en/of lezen, talen leren en ook nog eens teksten onthouden. Hierdoor kan het zijn dat het ritme wat minder aandacht krijgt.

Door zelf te functioneren als percussionist/ drummer zal je bewuster worden van de kracht van de ritmiek in de muziek. Het kan daarbij ook heel leuk en nuttig zijn om als vocalist percussie instrumenten te spelen tijdens een uitvoering. Tevens ook leuk als ritmische interactie met het publiek (bijvoorbeeld meeklappen).

Fotografie: Carolien van Workum

Saxofonisten
Waarom RS?
Omdat je als blazer veel bezig bent met melodie, techniek en noten lezen krijgt het ritme vaak niet de aandacht die het nodig heeft.

Een melodie met een duidelijke ritmiek spreekt meer aan.
Een melodie die ritmisch alle kanten opgaat klinkt niet lekker.
Als je 'strakker' speelt kom je lekker in de groove. Dan gaat het lekker swingen.

Gitaristen
Waarom RS?
Het zoeken naar de juiste akkoord posities of vingerzettingen neemt veel tijd in beslag. Hierdoor krijgt het ritme vaak minder aandacht en loopt soms niet soepel. Het bewust oefenen van het ritme kan je helpen om in het juiste gevoel te komen en de rust te brengen in het slagje of tokkel.

Als  gitarist ben je een belangrijk onderdeel van de ritme sectie. Naast de juiste akkoordzettingen en melodie is het van belang ritmisch stevig in je schoenen te staan. Het is prettig om in samenspel goed te kunnen ondersteunen. Zo zal je zelf ook meer plezier halen uit je eigen spel.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------