Totaal van Slag                         - Percussie onderwijs & Live muziek
World Percussion Kids ensemble
kinderen vanaf 6 t/m 12 jaar
 
In groepsverband leren we op verschillende percussie instrumenten spelen. We leren de basis handtechnieken op conga, en cajon en stoktechnieken op timbales en drums.

In de lessen staat het samenspel voorop. In eenvoudige lied structuren leren we ritmes uit Caribische en West Afrikaanse trommelculturen toe te passen.
Om de ritmes aan te leren worden woordritmes gebruikt. De kinderen zijn hierdoor in staat deze makkelijker te kunnen onthouden om thuis te kunnen oefenen. Verschillende maatsoorten, stops, breaks en vele andere muzikale basisbegrippen worden spelenderwijs aangeleerd. En… het is leuk om te doen!

De groepjes bestaan uit maximaal 10 kinderen. Instrumenten die o.a. aan bod komen zijn: conga, cajon, timbales, drums, maracas, cowbell, guÏro en claves.   
 
tekening: Salvatore Sichi

Wanneer      : Het hele jaar, uitgezonderd vakanties. Nieuw blok: 9 mei 2019
Waar           : Cultura Ede, Molenstraat 45
Duur lessen  : wekelijks 60 minuten 
Kosten         : per 10 lessen € 95
Docente       : Christine Schukking
Opgave        : info@totaalvanslag.nl / 06 21555573

Je dient Flash geïnstalleerd te hebben om deze pagina te bekijken.
World Percussion Kids 13 april 2019
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Trommel Kring / Kerst
voor de allerkleinsten van 1 tot 4 jaar
 
We zingen samen bekende en minder bekende liedjes waarbij de kinderen mogen spelen op eenvoudige percussie instrumenten zoals: Maracas, belletjes, handtrommeltjes, kindercajons, claves etc. Met z'n allen in een kring in een rustige en liefdevolle sfeer.
Muziek maken is niet alleen leuk, het heeft ook een positief effect op de intelligentie en sociale vaardigheden van je kind.

Je dient Flash geïnstalleerd te hebben om deze pagina te bekijken.
Trommel Kring
'Herfst' oktober 2018
Op aanvraag
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Privélessen kinderen

Wil je graag conga leren spelen, of vind je de djembé leuker ?
Ik geef les op conga, bongo, djembé, cajon, timbales, drums en kleine percussie instrumenten zoals maracas, guïro, claves, shekere, tamboerijn, caxixi, etc. Er wordt gewerkt aan de techniek zodat je een mooi geluid krijgt. We behandelen verschillende Caribisch en Afrikaanse speelstijlen, en hoe je deze toe kan passen in de muziek. Afhankelijk van welke muziek jij leuk vindt, spelen we daar percussie bij.

                                                                                 fotografie: Sander Eggen

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je nog niet precies weet welk percussie instrument je wilt leren spelen. Dat is niet erg. In de les kom je er vanzelf achter wat je het leukste vindt.
 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Percussie Party 
Trommelen op je verjaardag :-)

In je eigen huis, met je eigen vrienden trommelen en schudden met vele verschillende percussie instrumenten. En als je het leuk vindt kun je nog aangeven welk thema je daarbij wilt. Als je bijvoorbeeld een piratenfeestje geeft, kan ik zorgen voor bijpassende stoere liedjes. Maar ook zonder thema is een percussie party heel leuk om te doen.

Een beleving die je niet snel zal vergeten !

De door mij meegebrachte percussie instrumenten hebben zoveel verschillende soorten klanken dat dit ontzettend leuk is om te ontdekken. Samen toveren we met al die mooie klanken een prachtig muziekstuk.